Meat - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Meat


Algemeen
Tot nu toe heb ik hier alleen de smac en de lucheon meat gevonden (supermarkten), de spam ben ik nog niet tegen gekomen.
Meat kan je heel erg goed over een bedje van pellets en of hennep vissen.
Te gebruiken van 6 t/m 12 mm, in blokjes of cilinders 10 mm lijkt het beste.

De blokjes maak je met een mes of met een meat cutter. Laatste is wel heel erg makkelijk. De meat cutter van MAP heeft drie snijsets nl de 6 mm, 8 mm en de 10 mm. Ze worden met 1 set geleverd, dus bepaal van te voren welke maat je wil.

De cilinders maak je met een beat punch. Korum heeft een setje van 4, en die volstaan voor 99%. Je moet wel eerst een plak snijden voordat je de cilinders kan maken.

Je kan ze op hair zetten met een baitscrew van avidcarp.


Direct op de haak door punt er door heen en draaien zodat meat over bocht gaat en zo goed blijft zitten (kan zowel met blokje als cilinder).

Hair met stopper: Meat op aasnaald, lus in haak, trek lus door de meat en plaats stopper.

Door rietje: steek rietje door meat, knip het af, druk meat uit rietje en steek lus van hair er door heen, en sluit af met stopper.

Je kan de meat even snel bakken om er een krokant laagje om te krijgen waardoor het langer op de haak blijft zitten.

Haak moet grote bocht hebben bv PR456/PR36 maat 12 of 10.

Meat met smaakje 1
Maak meat op maat die je wil hebben.
Doe het in een voerbak of schaal.
Doe er een handje suikerbakkerspoeder (te koop bij jamin) bij.
Hussel dit door elkaar.
Na een paar minuten gaat de meat zweten en zal de suiker gaan plakken en komt er wat olie uit de meat.
Nu is de tijd er om wat voer over heen te strooien. Goede resultaten met ringers red.
Eetlepel of twee is voldoende.
Hussel dit door elkaar zodat alle blokjes voorzien zijn van het voer.
Leeg nu handel op een voerzeef en schut los voer er af.
Nu ben je klaar voor gebruik.

Meat met smaakje 2
Maak de meat op maat.
Doe meat in diepvrieszak.
Doe er een eetlepel flavour bij.
Sluit zak af en schut de boel door elkaar zodat flavour overal zit.
Stop zak voor minimaal een nacht in de vriezer.

Voor het vissen de meat wat laten indrogen zodat deze langer en beter op de haak blijft zitten.

Flavours die je kan gebruiken zijn:
Scopex, krill, aardbei, curry, knoflook
Je kan het eigenlijk zo gek niet verzinnen of het werkt.
Een combi van vloeibaar en poeder kan ook. Dan 1 theelepel vloeibaar en 1 eetlepel poeder.


Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud