Maden - Vissen door Johan. Al mijn ervaringen mbt de diverse disciplines in het vissen.

Vissen door Johan
Ga naar de inhoud
Maden

Algemeen
Aangezien de maden die ingevroren zijn geweest erg langzaam zinken kan je ze puur gebruiken tot 1,2 meter diepte. Bij dieper water is het beter ze te mengen met wat grondvoer zodat ze snel naar de bodem zakken.

Maden in de vriezer 1
Zeef het vuil en de vellen er af.
Doe er een handje krill bij.
Stop alles in vrieszak.
Druk de lucht er uit, en doe knoop in de zak.
Laat dit 1 a 2 uur staan (nu worden de maden lang en gestrekt).
Zet ze hierna minimaal 24 uur in de vriezer zodat krill er in kan trekken.
Bij gebruik worden ze snel bruin en gaan stinken, om dit tegen te gaan kan je ze in wat water zetten.

Maden in de vriezer 2
Koop een liter of 2 maden.
Zeef de vellen en het vuil er af.
Verdeel de maden over porties van 0,2 liter en doe ze in vrieszakken.
Pers de lucht er uit en stop ze voor 24 uur in de vriezer.
Na 24 uur haal je ze er uit, ze zijn nu slap en zacht.
Doe er een handje krill poeder bij en stop ze voor minimaal 48 uur in de vriezer.

Maden doden door warm water (simpelste en snelste manier)
Zeef de maden af.
Kook genoeg water.
Doe de maden in een bak waar ze niet uit kunnen (met rand er in).
Doe KOUD water bij de maden zodat ze net onder water staan.

Giet nu steeds wat kokend water erbij totdat ze niet meer bewegen.

Een paar maden zal nu gaan drijven, deze apart houden als haak aas.
Zet het in de koeling of neem het mee naar de waterkant. Als je het mee wil nemen naar de waterkant kan je ze het beste in een plastic zakje doen, lucht er uit en knoop er in (het wordt bij mij altijd een natte boel als ik iets vloeibaars in een madenbak meeneem). Aan de waterkant zet je ze in wat water zodat ze langer vers blijven.
Stop er evt een theelepel vloeibare flavour bij (krill, of scopex).


Vistips en wetenswaardigheden. @ 1994 - 2024
Terug naar de inhoud